Віра Олександрович

Креативна ідея, яку уже підтримали понад 200 тернополян (фото)

собака2

Креативний проект відомої тернополянки Олени Дейнеки - «Подаруйте мені 10 гривень на день народження» – триває. Більше того, він видозмінився і набирає обертів!

Понад 20 тисяч гривень на облаштування опалення в операційній Центру тимчасової перетримки безпритульних тварин, що у селі Дичкові, активіста зібрала лише два тижні. Втім, цей крок не був спонтанним, а швидше – логічним. Адже родина Дейнек уже роками намагається самотужки, а також спільно із представниками Асоціації захисників безпритульних тварин «Ноїв Ковчег» вирішувати важку для Тернополя проблему.

жінка
жінка

- Якраз 25 січня, це було дуже хороше свято – іменини у Тетян, приходить ідея: «А чому б таке не зробити? Попроси у людей усього 10 гривень! Тобі ж не відмовлять. Ти ж просиш не для себе!», - каже Олена Дейнека. – Тому я й вирішила у такий спосіб акумулювати певну суму, яку нам потрібно було отримати на вирішення першочергової проблеми – облаштування опалення в операційній.

До акції уже долучилися понад дві сотні тернополян. Суми були різними – від 10 грн до 5 тисяч. Хтось кидав гроші на банківську карточку, інші передавали конверти особисто. Активістка вдячна кожному, у кого був такий поклик серця. Тепер жінці важливо довести усім благодійникам, що процеси притоку коштів і їх витрачання – цілком прозорі. Про це вона постійно звітуватиме у соціальних мережах (дивіться ТУТприм.).

собака
собака

- Однозначно, я буду робити звіти здійснення ремонтів. Самі будівельники – а це нова фірма – зацікавлені в тому, щоб виконати все достойно, - говорить Олена Дейнека. – Вони вже передали мені частину чеків за матеріали. Я вже продемонструю, щоб люди бачили ціни, за якими ми робимо закупку.

До речі, будівельна компанія, що виконуватиме роботи у Дичкові, фактично відмовилася від заробітку. За свої послуги вони візьмуть лише 50% оплати. Авто із будівельними матеріалами та обладнанням - уже на місці, проте почати роботи майстри наразі не можуть. Виявилося, у міській раді забули укласти угоду на постачання електроенергії до Центру тимчасової перетримки безпритульних тварин у Дичкові.

- Людям моя ідея сподобалася. Чесно кажучи, я цього навіть не очікувала, - визнає активістка. – Люди дали більше, ніж я просила, а тому все вилилося у другий проект. Оскільки ми введемо в дію повноцінну операційну, то хочемо її оснастити елементарним обладнанням та інструментами.

котик
котик

Буквально вчора тернополянці передали 24 лампи інфрачервоного обігріву і 2 460 гривень. Тож загальна сума зібраних у період 25.01-08.02 коштів становила 28 776 гривень.

- Я сформувала список найнеобхідніших речей для роботи операційної, - додає Олена Дейнека. – Аби їх придбати, потрібно 15 тисяч. Ми вже маємо 8 276 гривень. Окрім того, приймемо в дар або викупимо користований медичний інвентар, інструменти та обладнання. Будемо раді кожному жесту вашої доброї волі!

список
список

Фото – із відкритих джерел і зі сторінки ГО «Ноїв ковчег» у «вКонтакті» .

Довідка. Стати благодійником акції «Подаруйте мені 10 гривень» можуть усі, хто скине будь-яку суму на карту ПриватБанку №5168 7556 1953 4858 із позначкою відправника і вказівкою «благодійний внесок».

 

Вибір читачів за тиждень

Відео