Кременчанка ледве не довела до інфаркту своїх китайських родичів звичайними квітами (фото)

дзюма квіти

У кумедну ситуацію потрапила кременчанка, що живе у Китаї, а заразом добряче налякала своїх китайських родичів. Світлана Дзюма розповіла про те, що у цій країні не заведено дарувати квіти жінками, тому вона вирішила потішити букетом себе сама. От лише рослини вибрала не дуже вдалі.

- Так дівчатка, хто планує виходити заміж за китайця, то знайте – квіти вам дарувати ніхто не буде. Як ми тільки почали зустрічатися з Джейсоном, то він мені дарував квіти лише раз! Правда там було близько 500 троянд і він сказав, що це на півтора року вперед, щодня по троянді, – пише Світлана.

Та у Китаї інші традиції, там надають перевагу корисним та смачним подарункам.

- Пізніше я вже зрозуміла, що для китайця букет квітів, як у нас кажуть, гроші на вітер. Тоді я вирішила, якщо не дарує чоловік, піду сама собі куплю. Зайшла в перший квітковий біля дому, довго приглядалась, і так мені захотілось білих хризантем, передати вам не можу. Кажу до продавця, мені ось ці. Вона так скоса глянула, питає точно ці? Я посміхнулась, кажу так.

дзюма квіти1
дзюма квіти1

Прийшла додому, така радісна, поставила квіти у вазу, ще й поряд із нашим фото з чоловіком… Стук в двері, заходить Джейсон з сестрою своєю. Глядь на квіти. Бачили б ви їх обличчя, сестра аж присіла. Кажу бач, сама купила. Він каже: «та бачу-бачу, але хризантеми в Китаї це похоронні квіти, їх вдома ніхто не ставить. Але тобі можна, ти ж з другої країни», – поділилася своєю історією кременчанка.

Фото Світлани Дзюми

Вибір читачів за тиждень

Відео