«Все не так страшно, як розповідають у ЗМІ», – кременчанка, що живе у Китаї, заспокоїла рідних (відео)

83298550_10221653921041222_8488909466480148480_o

Кременчанка Світлана Дзюма, яка давно мешкає у Китаї, записала відеозвернення до українських родичів аби заспокоїти їх. Напередодні жінка отримала тривожне повідомлення від своєї мами, яка просила доньку разом з родиною на період епідемії коронавірусу залишити Китай і вилетіти в Україну.

- Я подивилася українські новини: звідки ви таке берете, майте совість! Мені прикро читати те, що зараз пишуть про громадян Китаю – мовляв, нехай мруть, бо їх і так багато. Це підло! Щодо епідемії, то Китай уже має досвід боротьби з нею. Цього разу влада спрацювала швидше, вжила превентивні заходи аби запобігти поширенню інфекції, – пояснила Світлана.

Також вона звернулася до своїх рідних аби заспокоїти їх.

- Мамо, дуже прошу – заспокойся. Катастрофи немає. Так, лікарі повинні якось себе убезпечувати, тому вони одягають спеціальні захисні костюми. Не накручуй себе. Ніхто не падає і не помирає посеред вулиці. Усі, хто помер від вірусу – це здебільшого люди старшого віку. Ми знаходимося в епіцентрі подій і почуваємося спокійно, заради безпеки одягаємо маски. При будь-якому захворюванні важливо вчасно звернутися до лікаря, тоді страшних наслідків можна уникнути, – розповіла кременчанка.

Фото та відео Світлани Дзюми

Вибір читачів за тиждень

Відео