Кременчанин морив голодом та виганяв з дому рідного батька

насильство

За знущання з 70-літнього батька відповідатиме перед законом 37-річний кременчанин. Тривалий час останній морив голодом старенького, виганяв з дому, погрожував убити. Дідусь йшов з дому і навіть був вимушений ночувати на вулиці.

- Кременецькою місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження щодо жителя м. Почаїв, що систематично принижував старенького батька та погрожував йому. Розслідуванням встановлено, що 37-літній житель Кременеччини впродовж 2019 року знущався з 70-літнього батька. За словами останнього, син неодноразово виганяв його із будинку, не давав їжі, погрожував фізичною розправою. Через неадекватні дії родича, пенсіонеру кілька разів довелось ночувати надворі, - повідомляють у прес-службу прокуратури Тернопільської області.

Деталі та обставини розслідує прокуратура. Наразі за вказаними фактами прокурорами внесено відомості  до Єдиного реєстру досудового розслідування про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст.126-1 КК України (Домашнє насильство).

Також у прокуратурі Тернопільської області нагадують, що з 11 січня цього року в Україні набули чинності зміни до Кримінального кодексу, що визнають системне насильство в сім'ї злочином. Понад рік діє закон про протидію та запобігання домашньому насильству, який визначив категорію осіб, щодо яких може чинитися таке насильство. Зараз це не лише дружина, дитина, чоловік, а й батьки та інші.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео