Кременецький краєзнавчий музей розпочинає власне ексклюзивне дослідження (фото)

IMG_20200121_113749

Унікальне дослідження іконографії Кременеччини розпочав Кременецький краєзнавчий музей. Кременець – місто з багатою історичною та культурною спадщиною. Іконопис займає у ній вагоме місце, проте сьогодні ще є маловивченим. Аби виправити це, директор музею Андрій Левчук, завдяки гранту Houseofeurope, вирушив у відрядження до Польщі.

- Одним з важливих чинників цього проекту є дослідження в музейних, архівних та наукових установах Республіки Польщі. Завдячуючи гранту Houseofeurope, директор Андрій Левчук вирушив у довготривале відрядження до польських міст – Краків, Вроцлав, Варшава, Гданськ та Перемишль, – повідомляють у Кременецькій міській раді.

Уже вчора Андрій Левчук взяв участь у кількох робочих зустрічах у Національному музеї Кракова (найстаріший музей Польщі, 1879 р.) та Музеї фотографії в Кракові (входить до 50-ти найкращих музеїв світу). А також  підписав дві угоди про міжнародну співпрацю з інноваційним товариством «Одін» та бюро промоції польського мистецтва «Галерея Лабіринт №2».

Фото Кременецького краєзнавчого музею

Вибір читачів за тиждень

Відео