Кременецький лісгосп  сплатить понад 800 тис. грн завданих довкіллю збитків

rishennya-810x446_c

Понад 800 тис грн завданих довкіллю збитків стягнуть за рішенням суду з ДП «Кременецьке лісове господарство». Справа розглядалася впродовж трьох років. Ще у 2017 році Державна екологічна інспекція у Тернопільській області виявила низку порушень у діяльності підприємства. Проте добровільно сплатити компенсацію там відмовилися. Тож Інспекція звернулася до суду.

– Рішенням суду на користь Державної екологічної інспекції у Тернопільській області закінчився розгляд справи щодо стягнення 842,863 тис.грн. завданої довкіллю шкоди. Справу щодо стягнення з ДП «Кременецьке лісове господарство» шкоди, завданої внаслідок рубки дерев без наявності лімітів та дозволів на спеціальне використання природних ресурсів на території Суразького та Білокриницького лісництв у межах територій природо-заповідного фонду загальнодержавного значення (лісового заказника загальнодержавного значення «Суразька дача»), – повідомляють у Державній екологічній інспекції Тернопільської області.

Крапку у справі поставив Господарський суд Тернопільської області, визнавши позовні вимоги правомірними. Відтак, ДП «Кременецьке лісове господарство» зобов’яжуть заплатити за завдану довкіллю шкоду.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео