Куди тернополяни можуть податися у серпні: найдрайвовіші події України

x_1392a040

Літо у розпалі, а канікули та відпустка добігає кінця. Щоб відпочинок залишив по собі слід, просто необхідно його урізноманітнити і відвідати кращі заходи серпня.

Ми підготували для Вас добірку 10 найцікавіших подій, які стануть для вас своєрідною мапою розваг:

Холі-фест

Київ, 12-13 серпня. Організатори обіцяють зробити цей фестиваль найяскравішою подією столиці. Декілька тисяч людей приймуть участь у фестивалі фарб Холі на ВДНГ. Також на учасників чекає різноманіття конкурсів та музика від відомих українських діджеїв.

Фестиваль Тараса Шевченка «Ше.Fest»

12-13 серпня. ЩеФест відбувається на батьківщині Тараса Григоровича у селі Моринці, що на Черкащині. Захід покликаний показати Шевченка у різних подобах і образах, аби розповісти, наскільки незвичайним та цікавим насправді був український геній. А також поєднати традиційне українське мистецтво із сучасним.

«Дорога на Схід»

18-19 серпня, Ізюм. Цей фестиваль відбувається на Харківщині і також відрізняється від усіх інших українських фестивалів. «Дорога на Схід» організована Сергієм Жаданом – поетом, письменником та музикантом родом із Харкова.

Zaxidfest

 18-20 серпня поблизу Львова відбудеться фестиваль «Захід», який є чи не найвідомішим музичним фестивалем України. Адже саме там виступають знамениті музиканти нелише з України, але й з-за кордону. Фестиваль, як і належить заходам такого рівня, поділяється на три сцени: головна, рок та інді. За три дні учасники заходу матимуть можливість прослухати більше 50 гуртів, серед яких всесвітньо відомі EnterShikari.

День Незалежності

24 серпня. Київ, Львів та інші міста. З нагоди 26-ї річниці Незалежності України 24 серпня у Києві пройде парад військової техніки, а у Львові стартує проект Українська пісня. Окрім цього, у Києві обіцяють декілька локацій із різною святковою програмою, про яку нам розкажуть пізніше. Але якщо ви надумали відвідати у серпні столицю, то саме у цей час ви точно знайдете чим себе зайняти. У Львові також обіцяють цікаву насичену програму.

x_080bb1c2
x_080bb1c2

Koktebel Jazz Festival

Чорноморськ 24-27 серпня. Koktebel Jazz Festival – ще один із найстаріших фестивалів України високої якості на рівні із «Західфестом». Раніше він проводився на півострові Крим, але тепер український фестиваль оселився в Одеській області і продовжує розвиватись.

«Схід-Рок»

25-26 серпня, Тростянець, фортеця «Круглий Двір». Ще один крутий фестиваль на Сході України розгорнеться з наметовим містечком та якісною музикою. На фестивалі виступлять такі українські виконавці, як Сергій Бабкін, Антитіла, Pianoбой. Також завітають LeBasour з Італії та багато інших музикантів

Z-Games

Одеса (Затока), 21-27 серпня. Фестиваль біля моря, на якому вас чекають екстремальні види спорту, жива музика від українських та іноземних виконавців, пляжні вечірки – все для того, щоб ви могли поринути у атмосферу серф-тусовки на березі Чорного моря.

«Дні Мистецтва Перфоманс»

Львів, з 28 серпня. Дні Мистецтва Перфоманс у Львові – єдиний фестиваль арт-перфомансу в Україні. Він відбувається вже майже десять років і демонструє унікальні перфомативні практики. Дні Мистецтва Перфоманс організовують Інститут Актуального Мистецтва та Мистецьке об’єднання «Дзиґа». Якщо випаде нагода завітати до Львова у останні дні серпня, він точно забезпечить вам приємні спогади про кінець цього літа.

Фестиваль «Княжий».

19-20 серпня – с. Заріччя, Володимир-Волинський район. «КНЯЖИЙ» – новий фестиваль на культурній мапі України, котрий цьогоріч відбудеться вперше, поблизу стародавнього міста Володимир-Волинський. Фестиваль “Княжий” – це тільки якісна музика, масштабна історична реконструкція бою княжих часів та видовищні театралізовані дійства в також можливість спробувати себе у ремеслах предків, нагода придбати унікальні сувеніри.

Вибір читачів за тиждень

Відео