Орест Сарматський

Кукулабія нарешті розширилась і знову відкриває двері (Агро-новини)

чер1606

Влітку цього року знову відкриється унікальний агропарк розваг «Кукулабія», який в минулому році прославився лабіринтом з кукурудзи площею 40 тис. квадратних метрів.

Про це йдеться в повідомленні «Українського клубу аграрного бізнесу».

Унікальний лабіринт з кукурудзи став ще більшим — організатори засіяли 45 тис. м2  площі. Посів кукурудзи вже завершено і серед молодих сходів вже вирізаний дизайнерський лабіринт. Концепція нового візерунка лабіринту поки тримається в таємниці.

Офіційне відкриття «Кукулабії» заплановане на 15 липня 2017 року.

«У минулому сезоні парк відвідало більше 25 тис. відвідувачів! «Кукулабія» — це чудове місце для сімейного відпочинку та дозвілля молоді на свіжому повітрі, не виїжджаючи за межі столиці. Саме тут дітлахи забувають про гаджети та весело розважаються просто неба! Цього сезону на відвідувачів чекають захоплюючі квести у лабіринті та ще більше атракціонів і розваг. Обіцяємо, буде весело!» — розповів автор і керівник агропарку «Кукулабія» Анатолій Циркун.

 

1603
1603

Крім лабіринтів відвідувачі зможуть покататися на гойдалках, пострибати на надувному батуті і розважитися на різних дитячих майданчиках. Також передбачена зона відпочинку з гамаками серед дерев і з м'якими кріслами-пуфами на газоні, розповіли організатори.

На території парку кожні вихідні буде проходити розважальна програма з ведучими, конкурсами та майстер-класами.

«Кукулабія» була заснована минулого року Асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» та є першим у своєму роді агропарком в Україні. Парк займає площу майже в 10 га і знаходиться на території РСП «Столичний» (м. Київ, вул. Велика Окружна, 110А).

Українським аграріям запропонували по-новому захищати кукурудзу

Компанія «Байєр» презентувала сучасний протруйник з біологічною складовою у боротьбі із нематодами.

Пончо® Вотіво — це перший зареєстрований в Україні інсектицидний протруйник для захисту молодих рослин кукурудзи з біологічною складовою, повідомили у компанії.

1601
1601

«Завдяки цьому інноваційному рішенню, Пончо® Вотіво забезпечує не тільки захист від основних ґрунтових шкідників, але й здоровий розвиток кореневої системи. Він також надає достатній запас енергії рослині для повної реалізації її генетичного потенціалу», — розказали у компанії, зауваживши, що  нематоди є надзвичайно  шкодочинними для кукурудзи та можуть призвести до зниження врожайності зерна від 10 до 30%.

Перевірки Держгеокадастру: порушення на порушенні

Держгеокадастр виявив значні порушення в ході перевірок використання земельних ресурсів.

Про це йдеться в повідомленні Державної служби України з питань геодезії, картографії і кадастру.

З початку 2017 року станом на 1 червня територіальні органи Держгеокадастру в рамках повноважень зі здійснення державного контролю за використанням та охороною земель провели 1 931 перевірку дотримання вимог земельного законодавства. За їх результатами було встановлено 1 090 порушень, тобто порушення виявлено у 56% проведених перевірок.

1602
1602

В результаті перевірок, за даними відомства, було нараховано 14,65 млн грн відшкодування за самовільне зайняття земельних ділянок, нецільове використання земель та зняття родючого шару ґрунту. Також до державного бюджету надійшло 724 тис. грн, сплачених внаслідок відшкодування втрат сільськогосподарського виробництва.

Вибір читачів за тиждень

Відео