Ілона Хомів

Купальний сезон у розпалі: які умови на пляжі «Циганка» у Тернополі 

Цей пляж, що є найближчим до центру міста, щодня збирає десятки відпочивальників. А на вихідних тут буває стільки людей, що ніде голці впасти 

Десятки відпочивальників можна побачити у спекотні червневі дні на місцевих пляжах. 19 червня журналістка Терену побувала на відпочинково-прогулянковій зоні “Циганка” у Тернополі. Цього дня, коли стовпчики термометрів перевищили +30, тут було особливо людно. Чимало тернополян приходять на пляж вже не вперше і розповідають, що на вихідних тут взагалі ніде голці впасти.  

На пляжі є роздягалки, душові кабіни, туалети. Усі вони, як бачила журналістка Терену, у справному стані. 

Приходимо сюди з дружиною майже щодня, адже пляж поруч з нашим будинком і купання – один з методів боротьби зі спекою. Останні декілька днів тут велика кількість людей, через це на території дуже шумно. Громадським душем ми не користуємось, бо нам недалеко додому, але на вигляд тут все охайне.  Дуже б хотілося, щоб територію для купання розширили та обгородили і щоб тут не блукали дикі качки, – каже тернополянин Роман. 

На території пляжу працює пішохідний фонтан, який особливо тішить дітей, також тут можна покататися на батутах і катамаранах.

Сьогодні дуже спекотно, тому ми з подругою вирішили, що обов'язково потрібно піти поплавати. Вода у ставі ще прохолодна, це і рятує від спеки, а також хочемо трохи позасмагати. Загальними душовими кабінками на пляжі ми не користуємось, а от роздягалки тут класні, щоб одягнути купальник взагалі проблем немає, – розповідає тернополянка Тетяна

На пляжі “Циганка” чергує рятувальник, який стежить за порядком та наглядає за відпочивальниками, щоб ті не порушували правил безпеки.

Перше моє завдання – це зробити так, щоб не сталося нещасних випадків. Я слідкую за порядком та акцентую увагу відвідувачів на правилах безпеки на воді. Також усі правила є розписані на стендах, які розвішані в зоні скупчення людей. Порушників правил безпеки тут небагато, в основному – це діти, – розповідає рятувальник Михайло Крамар.

За словами рятувальника, на території пляжу діє аварійна споруда, на яку заборонено заходити. Проте діти, які часто тут відпочивають не реагують на зауваження та продовжують стрибати з неї. 

Нагадаємо, купальний сезон у Тернополі офіційно стартував 10 червня.

Читайте також: У Тернопільському ставі знайшли тіло 18-річного юнака.

Через спеку на Тернопільщині оголосили надзвичайну пожежну небезпеку: прогноз.

Фото Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео