Божена Волинець

Курсанти Тернопільського коледжу наліпили 3 тисячі вареників для захисників (фоторепортаж)

Уже третій рік у Тернопільському військовому коледжі з посиленою та фізичною підготовкою підтримують чудову ініціативу.

Нещодавно курсанти спеціальності «Кухар, кондитер» першого, другого та третього курсів, під час виробничої практики наліпили близько трьох тисяч вареників для бійців на Сході.

Започаткували ідею допомоги декілька років тому волонтери, керівництво коледжу – учасники АТО/ООС, які неодноразово вирушали на Схід з волонтерською допомогою в складі групи.

- Курсанти з майстрами смажили пампухи на Йордан, готували кутю на Різдво, пекли печиво, ліпили вареники, медвежі вушка (м’ясо загорнуте в тісто), - каже прес-офіцер коледжу, Юрій Кульпа.

Курсантки Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою

 

Продукти для приготування наїдків, а саме: муку, сало на шкварки, картоплю, ємкості для зберігання вареників привозять добродії.

- Одним із таких є Михайло Іванович Хомишак – підприємець та волонтер, голова громадської організації «Максимівська ініціатива». Вони забирають готову продукцію, складають її в себе, коли зберуть повністю допомогу, одвозять захисникам в зону проведення операції Об’єднаних сил, - розповідає військовик.

Поміж ласощі курсанти кладуть листи та малюнки із побажаннями повертатись додому живими й здоровими.

- Їх тут чекають і люблять. Працівники коледжу і курсанти й надалі допомагатимуть нашим захисникам, адже війна триває. Наш народ, особливо студенти ще з часів Революції Гідності показали єдність та непоборність проти свавілля, придушення демократії, власного вибору. Кому як не молоді обирати в якій країні вони будуть жити. Курсанти у нашому коледжі молодці, з юних літ розуміють що таке доброта. Чимала заслуга у вихованні патріотичної молоді є кропітка праця офіцерів –вихователів, більшість з яких є учасниками бойових дій на Сході держави. Тому є кому працювати, а головне є для кого, для майбутніх захисників Батьківщини, - наостанок додає Юрій Кульпа.

 

Процес приготування вареників

Курсанти Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою готують вареники для українських бійців

Курсанти Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою готують вареники для українських бійців

Працівники та курсанти Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою

Процес приготування

Працівники Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою

Харчові набори для військовиків

Продукти для українських бійців

Фото: Юрій Кульпа

Вибір читачів за тиждень

Відео