Тамара Коблик

Кутя, свічки, молитва: тернопільські нацгвардійці відзначили Святвечір (фото)

В солдатській їдальні військової частини були накриті святкові столи. Кутю з пшеницю з медом, горіхами та маком, решту традиційних страв української кухні доповнювали свічки, які горіли під час молитви та усієї вечері

Нацгвардійці Львову, Тернополя та Рівного зустріли Різдво разом. Військовослужбовці зібралися відзначити Святвечір: кутя, свічки, молитва й бойове братерство додають святковому вечору особливої атмосфери. А ще віра в те, що з нинішніх випробувань наш народ вийде переможцем, відновить кордони своєї держави і відбудує зруйновані окупантами міста. Про це розповіли на сторінці 2 Галицької бригади Національної гвардії України у фейсбуці.

На столах сьогодні - 12 пісних страв. Кутя, різні види риби, вареники, салати, узвар – все приготовлено смачно і згідно традиційних рецептів.

Сьогодні - особливий вечір, коли хочеться бути серед близьких людей, відчувати їхню підтримку та тепло. У нашій родині військових, коли ти ділиш вечерю із побратимами, у переддень Різдва, саме такі відчуття - великої родини українців. Тут панує дух єднання та віри у перемогу світла над темрявою. Ми впевнені у нашій стійкості та переконані, що з Божою поміччю переможемо ворога! - сказав сержант НГУ Олександр.

Пережив сьогодні водночас тепле і дивне відчуття, — розповідає нацгвардієць-строковець Василь, — моя бабуся завжди на Різдво запікала яблука з медом, а смак цьогорічної армійської куті майже такий, як у тої, що готує моя мама. Це навіяло багато спогадів.

Фото зі сторінки 2 Галицької бригади Національної гвардії України у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео