Тамара Коблик

Легендарний фестиваль Faine Misto цього року проведуть не в Тернополі

Файні люди зберуться на фестивалі 28-30 липня. Імена учасників обіцяють повідомити вже скоро

ФАЙНЕ МІСТО

Фестиваль «Faine Misto: історії, які варто почути» відбудеться цьогоріч у Львові. Про це повідомили на фейсбук-сторінці фестивалю.

28-30 липня файні люди (саме так себе називають відвідувачів фестивалю) знову зберуться разом у Львові на території !FESTrepublic в рамках благодійного фестивалю «Faine Misto 2023: історії, які варто почути», – йдеться в повідомленні.

За словами організаторів, локація була вибрана не випадково, адже там можна провести фестиваль з дотриманням усіх актуальних правил безпеки відповідно до сьогоднішніх реалій

Головна ціль цьогорічного фестивалю – зібрати додаткові кошти для забезпечення логістичних та гуманітарних потреб бригади НГУ «Азов», з якою команда Файного Міста співпрацює від початку повномасштабного вторгнення.

Двадцять довгих місяців ми з вами не бачились, за цей час кожен із нас пережив стільки, що декому вистачило б і на декілька життів. Ми множили досвіди, закарбовували моменти на поличці власних життєвих спогадів, багато рефлексували та вчилися жити по-новому. Прийшов час нам всім про це поговорити – написали організатори фестивалю у своїх соціальних мережах.

Нагадаємо, минулого року у Тернополі виник скандал через фестиваль Faine Misto. Через воєнний стан організатори планували провести благодійний захід у креативному кластері Na Poshti. Однак влада області заборонила проведення фестивалю наживо, відтак благодійний захід змушені були провести в онлайн-форматі.

Довідково

Фестиваль Faine Misto заснували у 2013 році. Протягом цих років за участі українських та закордонних артистів він перетворився на справжнє окреме місто зі своєю історією, культурою та правилами. На його сценах виступали Powerwolf, Arch Enemy, The Rasmus, Guano Apes, Lordi, Skindred, Poets Of The Fall, Kadebostany та багато інших всесвітньовідомих гуртів.

Фото: ART CUBE

Вибір читачів за тиждень

Відео