Дарія Шевченко

Лікарів Тернопільщини поступово забезпечують захисними респіраторами та комбінезонами (відео)

1000 респіраторів третього класу захисту українського виробництва найближчим часом отримають працівники медичних закладів Козівського, Зборівського та Тернопільського районів. Днями народний депутат України Іван Чайківський звернувся до соціально відповідального бізнесу з проханням не залишатися осторонь проблеми та підключитися до допомоги та підтримки лікарів, які борються із коронавірусом.

На сьогоднішній день за ініціативи Народного депутата України Івана Чайківського ми налагодили роботу районних штабів у Тернопільському, Козівському, Бережанському, Підгаєцькому та Зборівському районах. Вони займаються пошуком соціально відповідального бізнесу, який готовий інвестувати в закупівлю засобів індивідуального захисту для медиків, які працюють на викликах в районних лікарнях з хворими на коронавірус, – розповів помічник нардепа Василь Томчишин.

На пропозицію відгукнулась мережа торгівельних центрів «Епіцентр» у Тернополі. Її представники запропонували свою допомогу у пошуку товарів, які через пандемію стали дефіцитом. Крім того, маючи сталі зв’язки з постачальниками, ще і забезпечили оптимальну ціну на закупівлю засобів захисту для лікарів.

– Ми допомагаємо медичним захистом: костюми, антисептики, маски, рукавиці, респіратори, окуляри. Це захист простих медичних працівників, які надають невідкладну допомогу людям. По актуальних і дешевих цінах ми стараємось допомагати, – сказала Лілія Пилат.

Також Василь Томчишин зазначив, що зараз команда окружного гуманітарного штабу працює над тим, щоб найближчим часом лікарі були забезпечені і захисними окулярами або масками.

– На даний момент ми налагодили пошиття захисних костюмів, закупили респіратори і працюємо над тим, щоб купити захисні щитки або окуляри, щоб медик був захищений від будь-якої вірусної загрози, – поділився Василь Томчишин.

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео