Луценко звільнив 4 працівників Тернопільської прокуратури

vI6dPRPaGqg

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вчора, 16 липня представив нового обласного прокурора, а також розповів, чому звільнив старого.

За словами керівника прокуратури України перед приїздом у Тернопіль він підписав наказ про звільнення із посад 4-х робітників тернопільської прокуратури.

- Своїми діями ці люди грубо порушили закон України про прокуратуру, правила прокурорської етики. Це також у свою чергу, підриває довіру органів прокуратури, чесність і порядність її працівників. Тож, відповідно до закону України про прокуратуру, я підписав указ про звільнення Соколишина, Антюка, Сідорова і Фоменка із їхніх посад. Окрім того, Антюка позбавили чину «Старшого радника юстиції», - повідомив Юрій Луценко.

_mKiX2O_k1o
_mKiX2O_k1o

Під час слідчих дій у заступника прокурора Тернопільської області Івана Антюка і адвоката було вилучено частину «хабаря». У результаті цього: Соколишина, Антюка, Сідорова і Фоменка 12 травня, повідомили про підозру у корупції. Це, в свою чергу набуло негативного суспільного розголосу і завдало шкоди авторитету прокуратури Тернопільщини.

- Національним антикорупційним бюро України в ході досудового розслідування заступника прокурора області Антюка, керівника тернопільської місцевої прокуратури Сідорова, його першого заступника Соколишина, прокурора місцевої прокуратури Фоменка і адвоката, який діючи спільно із використанням наданої влади та службового становища за попередньої змовою із групою осіб вимагали та одержали в лютому цього року неправомірну вигоду від підозрюваної особи за закриття кримінального провадження щодо неї, - додає Юрій Луценко.

81OEuxz3bsM
81OEuxz3bsM

І на завершення цієї теми генпрокурор додав : «Так що, хто ховався у декреті нехай бавить дітей перед тим, як сісти в тюрму». Адже, які тільки Антюку повідомили про підозру у злочині, той пішов у декретну відпуску.

Проте, наразі за словами Юрія Луценка йому невідомо на якій стадії перебуває справа про підозру у корупції вищезазначених посадовців.

- Слідство веде НАБУ, яке є абсолютно автономним у своїй діяльності, - каже Генпрокурор України.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео