Віра Олександрович

Лише 94 хвилини потрібно фахівцям Тернопільської митниці

Майже 17 тисяч митних декларацій на Тернопільщині оформили за принципом «єдиного вікна». Причому середній час оформлення однієї митної декларації склав 94 хвилини.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- На обліку у Тернопільській митниці ДФС на початку листопада перебували 1550 суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД), - кажуть у відділі організації митного контролю та митного оформлення Тернопільської митниці ДФС. - Функціонують 80 зон митного контролю, де впродовж 10 місяців провели 825 митних оглядів товарів, що складає 3,47% від загальної кількості митних декларацій.

Зокрема, при оформленні товарів у режимі «експорт» здійснили 152 огляди, у режимі «імпорт» – 673.

- Відповідно до ст. 399 Митного кодексу України, здійснили 48 призупинень митного оформлення товарів, що містили об’єкти прав інтелектуальної власності, - додають на митниці. - Згідно із ч. 11 ст. 399 Митного кодексу України, митне оформлення вказаних товарів завершили відповідно до листів правовласників про надання згоди на поновлення митного оформлення.

Із початку року працівники митниці оформили 16 тисяч 982 митні декларації за принципом «єдиного вікна». Це - 91,1% від загальної кількості оформлених декларацій.

- У період із січня до кінця жовтня цього року забезпечили стовідсоткове оформлення декларацій в електронному вигляді, - каже заступник начальника Тернопільської митниці ДФС Андрій Саварин. - Щодо середнього часу оформлення однієї митної декларації, то він склав 94 хвилини, адже оформлення експортної декларації займало 53 хвилини, а імпортної – 131.

Варто зазначити також, що впродовж 10 місяців на Тернопільській митниці ДФС надали 146 адміністративних послуг, що стосувалися видачі свідоцтва про допущення дорожнього транспортного засобу до перевезення товарів під митними печатками та пломбами (63) і продовження строку дії свідоцтва про допущення дорожнього транспортного засобу до перевезення товарів під митними печатками та пломбами (83).

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео