Дарія Шевченко

«Люди були доведені до голоду і відчаю»: як громади з Тернопільщини допомагають постраждалим від війни містам (фото)

Громади Тернопільщини не залишаються байдужими до біди, яка трапилася в українських містах

Волонтери з Козівської громади сформували та відправили вантажі гуманітарної допомоги на Київщину та на Схід України. Серед допомоги – продукти харчування, медикаменти та товари першої необхідності для людей, які постраждали внаслідок ворожих обстрілів.

Ще донедавна важко було собі уявити, що процвітаючі міста на околицях Києва сьогодні стануть болем всієї країни, всього світу. Люди, які там залишилися, і вижили, сьогодні потребують елементарного - хліба, води. Кожна місцевість нашої країни, перебуваючи у відносній безпеці, має за обов’язок допомогти. Ми не залишаємось осторонь, – каже голова Козівської громади Сергій Добалюк. 

 

Група волонтерів Козівської громади доставила один з перших вантажів гуманітарної допомоги в місто Буча - під Києвом, одну з найбільш постраждалих територій на даному етапі війни. Не менш жахлива картина в Ірпіні, Гостомелі, Бородянці.

Сьогодні вцілілі мешканці околиць Києва опинилися на межі гуманітарної кризи. У XXI столітті, в центрі Європи, люди були позбавлені шматка хліба, доведені до відчаю та голоду. Коли бачимо кадри того, що залишила після себе ця зграя вбивць і мародерів - не залишається нічого, окрім ненависті до кожного ворога, який ступить на нашу землю! - йдеться у повідомленні Козівської селищної ради. 

У Великоберезовицькій громаді люди доброї волі також долучаються до допомоги захисникам та підтримки українців, які потерпіли від російського агресора. Зокрема, місцева мешканка пошила 45 балаклав для  захисників з територіальної оборони Великоберезовицької громади.

Фото з дописів

 

Вибір читачів за тиждень

Відео