Людина-епоха: у Львові поховали Ігоря Юхновського (фото)

На вшанування пам’яті на будівлі Ратуші та на флагштоку перед Львівською міською радою приспустили прапор міста

Львівська громада попрощалася з Ігорем Юхновським. Почесного громадянина Львова, громадського та політичного діяча, Героя України поховали на Личаківському кладовищі. На вшанування пам’яті на будівлі Ратуші та на флагштоку перед Львівською міською радою приспустили прапор міста, а також на будівлі мерії вивісили банер. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Світла, добра, мудра людина. Почесний громадянин Львова. Творець України. Обличчя Незалежності, написав на своїй сторінці у фейсбуці мер Львова Андрій Садовий.

Співчуття висловлює також народний депутат Іван Чайківський на своїй сторінці у фейсбуці.

Людина-епоха. Академічні знання, правдивий, глибокий патріотизм, безмежна відданість справі, людям та Україні. Дякую за можливість спілкування, за натхнення, за віру в добро. Вічна пам'ять справжньому патріоту... - йдеться у повідомленні.

Ігор Юхновський — автор ідеї референдуму 1 грудня 1991 року, який закріпив Незалежність України. Очолював опозиційну до комуністичної більшості першого парламенту «Народну раду». Був кандидатом у президенти на виборах у 1991 році й посів п'яте місце.

Також Ігор Юхновський — почесний директор Інституту фізики конденсованих систем Національної академії наук України, почесний доктор Інституту теоретичної фізики ім. М. М. Боголюбова НАН України, доктор Honoris Causa Львівського національного університету імені Івана Франка й співзасновник Українського інституту національної пам'яті. У 2005 році йому присвоїли звання «Герой України».

Фото Львівської міської ради та зі сторінки Івана Чайківського у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео