Оксана Бучко

Лижні трампліни на Тернопільщині дочекаються реконструкції від нових власників?

26167014_10212093080896586_9065048854478644733_n

Лижні трампліни у Кременці передають у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області. На разі виробляють документацію на споруди. У перспективі планують реконструкцію існуючих трамплінів та приміщень. Також обговорюють будівництво ще одного нового трампліну К-70.

- Працювала комісія обласної ради та ОДА щодо прийняття у власність обласною радою комплексу трамплінів у Кременці від ФСТ «Україна», - пише начальник обласного управління фізичної культури та спорту Віктор Мацикур у Facebook. - У планах - вироблення документації на споруди, передача земельної ділянки на праві постійного землекористування від міської ради, розвиток бази як єдиного майнового комплексу з перспективою будівництва ще одного трампліну К-70 та реконструкції існуючих К-15, К-30 і К-40. Звісно, в планах буде і реконструкція існуючих технічних приміщень, тренерських, роздягалок. На даній базі відбувається тренувальний процес із лижного двоборства та стрибків на лижах з трампліна, організований обласною ДЮСШ із зимових видів спорту, тут тренується близько 150 учнів. Відбуваються Чемпіонати України, готуються члени національної збірної України, від 2006 року вихованці цієї школи беруть участь в Олімпійських Іграх. Комплекс трамплінів має статус бази олімпійської підготовки.

Нагадаємо, згоду на передачу кременецьких трамплінів у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області після невеликої дискусії дали депутати обласної ради 22 грудня.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео