Віра Олександрович

Брати чи не брати: трампліни у Кременці стали власністю громади (фото, відео)

Депутати3

На прийняття до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області комплексу лижних трамплінів у Кременці дали згоду депутати обласної ради 22 грудня.

Проте передувала цьому невелика дискусія. Частина політиків не могла зрозуміти доцільності такого рішення. Мовляв, «забрати» трампліни вже одного разу пропонували, але депутати відмовили. То чому це питання знову з’явилося у порядку денному?

Тоді ми не знали, що будемо приймати, а тепер знаємо, - каже голова обласної ради Віктор Овчарук. – Відбудеться перевірка, ми будемо все знати…

Сесія2
Сесія2

Але це звучало не надто переконливо, тому докладно пояснювати ситуацію взявся гуманітарний заступник голови облради  Любомир Крупа. Врешті йому таки вдалося вмовити колег натиснути кнопки.

[embed]https://youtu.be/exnFS0hZaxM[/embed]

Нагадаємо, про трампліни і санну трасу у Кременці в якості баз олімпійської підготовки говорять уже чимало років, але за весь цей час – жодних змін. До того ж, самі ці об’єкти уже в такому стані, що потребують негайного капітального ремонту.

[embed]https://youtu.be/NBYgyeYwOeU[/embed]

Цитуємо рішення облради: «Враховуючи ситуацію, що склалась навколо прийняття Тернопільською обласною радою  проекту рішення Тернопільської обласної ради  від 8.12.2017 р. за №783 «Про  прийняття до  спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області комплексу лижних трамплінів у Кременці», розглянувши клопотання управління фізичної культури і спорту Тернопільської обласної держадміністрації від 9.08.2017 р. за №02-20/700, від 11.09.2017 р. за №02-20/773 і №02-20/775, враховуючи постанову президії Центральної ради фізкультурно-спортивного товариства «Україна» від 13.07.2017 р. №2/3 «Про передачу комплексу лижних трамплінів м. Кременець і водно-спортивних баз ДЮСШ «Буревісник» Тернопільської обласної організації ФСТ «Україна», рекомендації постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, промисловості, енергетики, транспорту, зв’язку, туризму, курортно-рекреаційної та зовнішньоекономічної діяльності, керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про передачу об’єктів права державної  та комунальної власності», обласна рада ВИРІШИЛА: 1. Надати згоду на прийняття комплексу лижних трамплінів; 2. Взяти до відома, що розпорядженням голови Тернопільської обласної ради утворили робочу групу із вивчення питань щодо доцільності передачі і прийняття до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області комплексу лижних трамплінів у м. Кременці. За результатами проведеної роботи, вказана робоча група внесе пропозиції для подальшого прийняття відповідного рішення обласною радою».

Депутати
Депутати

Про найцікавіше, що відбувалося на 4-му засіданні читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора, а також - Пульс Кременця

Вибір читачів за тиждень

Відео