Майбутні фармацевти Чорткова провели школярам міста майстер-класи

c1bbda1db3418740e05035a7b932c0ab

Надзвичайно науково, цікаво та пізнавально тривали 45 хвилин уроку як для учнів, так і для студентів. Майбутні фармацевти Чортківського державного медичного коледжу ділилися своїми знаннями і вмінням, демонструючи,  як з таблеток кальцію глюконату утворюється змія, що є символом медицини та фармації.  Фармацевти відкрили секрет винайдення такого відомого всім лікарського засобу як йод, продемонструвавши явище його сублімації (фіалкові пари). Вони довели, що хімія ліків є не важкою для вивчення, а цікавою, експериментальною наукою.

Учні мали можливість самостійно вивести забруднення йодом з білого халата за допомогою доступних ліків. Велике захоплення викликав  дослід «Хімічний поріз», коли в результаті  взаємодії двох рідин на руці утворюється кровоточива «рана». Також студенти – фармацевти навчили школярів, як перевіряти лікарські засоби на доброякісність за допомогою зчитування QR – коду.

Чортківський державний медичний коледж готовий до співпраці з загальноосвітніми школами  заради популяризації прикладного вивчення природничих дисциплін, пропаганди  здорового способу життя, збереження чистоти довкілля, профілактики та ефективного лікування захворювань людей.

За інф. ЧДМК

Фото ЧДМК

Вибір читачів за тиждень

Відео