Віра Олександрович

«Майстер» з Тернопільщини вислухав вирок суду, але у в’язницю наразі не сяде 

01

За матеріалами Служби безпеки України (СБУ) засудили тернополянина, який збував засоби прихованого стеження і прослуховування.

Як повідомили в обласному управлінні СБУ, чоловік отримав серйозний вирок – 4 роки позбавлення волі. Втім, «майстер» сяде у в’язницю лише у тому разі, якщо накриміналить упродовж наступного року.

Нагадаємо, житель Гусятинського району самотужки виготовляв пристрої для стеження. Сконструйовані ним «жучки» дозволяли отримувати інформацію про переміщення і місцезнаходження громадян, прослуховувати і фіксувати їхні телефонні розмови. Свої «винаходи» зловмисник збував через Інтернет. Правоохоронці задокументували два факти продажу таких саморобних спецзасобів.

У суді чоловіка визнали винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 359 Кримінального Кодексу України – «незаконний збут спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, вчинений повторно», а відтак призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі, але з іспитовим терміном - 1 рік. Вирок суду вже набув законної сили. Втім, «майстер» сяде за грати лише у тому випадку, якщо ще раз порушить закон упродовж наступного року.

Фото надане обласним управлінням СБУ

Вибір читачів за тиждень

Відео