Майже 200 демобілізованих учасників АТО знайшли роботу, відкрили власну справу за сприяння служби зайнятості Тернопільщини

foto

У 2019 році послугами Тернопільської обласної служби зайнятості скористався 741 безробітний з числа військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції (операції об’єднаних сил), з них 41 особа з інвалідністю, 42% – молодь віком до 35 років, 42% - з вищою освітою. Про це повідомив директор ОЦЗ Василь Олещук.

197 учасників АТО (ООС) минулоріч вдалося працевлаштувати, з них 8 – за умови компенсацій роботодавцям витрат єдиного соціального внеску, 6 – відкрили власний бізнес, отримавши одноразово допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності; 17 – були забезпечені тимчасовою роботою. Найбільше – 45% колишніх воїнів були працевлаштовані в сільському, лісовому та рибному господарстві та в переробній промисловості, повідомили у відділі інформаційної роботи Тернопільського обласного центру зайнятості.

25 колишніх воїнів скористалися можливістю пройти курси цільового призначення за напрямками «Підприємець-початківець», «Безпечне ведення робіт в сільськогосподарській галузі, обробка землі», «Безпечні методи та прийоми обслуговування котелень»; стажувались у роботодавців за професіями: оператор комп’ютерного набору, пекар, тракторист-машиніст с/г виробництва, муляр, верстатник деревообробних верстатів, робітник з догляду за тваринами, завідувач складу, менеджер (управитель), слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, електромонтер з ремонту та монтажу кабельних ліній, а також перепідготовку за професією електрогазозварник. Після закінчення профнавчання 84% демобілізованих учасників АТО (ООС) уже працюють.

Ще для 272-х колишніх воїнів продовжують шукати місця праці.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео