Віра Олександрович

Майже 24 тисячі гривень дали науковцю з Тернопільського технічного університету

Похиляк2

Одноразові премії виплатять з нагоди святкування Дня міста 4-м кращим науковцям Тернопільської громади. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 20 серпня, на засіданні 8-ї сесії Тернопільської міської ради. 

Нагадаємо, такі фінансові заохочення передбачили для представників закладів освіти і наукових установ з метою підтримки і стимулювання талановитих, відомих або молодих вчених, дослідників, фахівців, які працюють в закладах освіти та наукових установах на території Тернопільської міської територіальної громади. Зробили це вперше ще в серпні 2018 року на сесії міської ради. Тоді й вирішили щорічно призначати кращих науковців.

Pasted into
Pasted into

Упродовж 3-х років у Тернополі до Дня Незалежності та Дня міста ми визначаємо кращих вчених і дослідників Тернополя та виплачуємо їм грошові премії міської ради, - нагадує міський голова Сергій Надал. - Цей рік - не є винятком, тож від 16 до 23 тисяч гривень. отримають четверо науковців тернопільських закладів освіти та наукових установ.

Доповідала з цього питання начальниця міського управління освіти і науки Ольга Похиляк. Відповідно до вказаного рішення, у категорії «Відомі вчені та знані фахівці» премію у розмірі 23,8 тисячі гривень призначили Олегу Ляшуку – завідувачу кафедри автомобілів Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя.

Серед молодих учених і дослідників виплати у розмірі 16,7 тис. грн отримають:
- Олена Борисяк - старший викладач кафедри маркетингу; керівник навчально-наукового центру інноваційного розвитку та тренінгів навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури (за сумісництвом) Західноукраїнського національного університету;
- Мар’яна Сокол - завідувач кафедри іноземних мов Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка;
- Соломія Крамар - доцент кафедри гістології та ембріології Тернопільського національного медичного університету ім. І. Горбачевського.

До речі, стипендії у Тернополі дали кращим учням і студентам освітніх закладів. Окрім того, на цьому ж засіданні визначили тих, хто отримає звання «Почесний громадянин Тернополя».

Фото із трансляції засідання на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео