Віра Олександрович

Майже 6 тисяч жителів Тернопілля уже можуть не турбуватися про пенсію

Cropped view of a man giving envelope. With white background.

Зарплату понад 5,6 тис. найманих працівників вдалося легалізувати на Тернопіллі. Відтак, ці люди уже отримали всі належні їм соціальні гарантії, чого не буває при виплаті зарплати «у конвертах».

Про це повідомили у Головному управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області.

- Від початку року працівники Головного управління ДФС в області під час камеральних перевірок і індивідуальних співбесід із 3 тисячами 744 суб’єктами господарської діяльності виявили 6 тисяч 794-х не облікованих найманих працівників, - звітують у податковій. - Цим людям виплатили 28 млн 345,1 тис. грн доходів.

 У результаті проведених заходів бюджет отримав 4 млн 110,6 тис. грн податку на доходи фізичних осіб і 6 млн 233,7 тис. грн єдиного соціального внеску (ЄСВ). Відтак роботодавці із 5651 громадянином оформив офіційні трудові договори.

- Питання вирішення проблем тіньової зарплати залишається пріоритетним у роботі служби, оскільки нелегальні доходи призводять до значних негативних наслідків не тільки для бюджету держави, а й для самих працівників, позбавляючи їх багатьох соціальних гарантій, - наголошує начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат.

Ось тому працівники територіальних органів ДФС спільно із представниками органів місцевої влади контролюють додержання платниками податків чинного законодавства про оплату праці.

- Загалом цього року на засіданнях комісій заслухали керівників 277 підприємств і організацій, на яких зарплату виплачували у мінімальному чи нижче мінімального розмірах, - додає пан Комендат.

За наслідками проведеної роботи, на 255 підприємствах підвищили рівень виплати зарплати, а до бюджету надійшло 248,7 тис. грн податку на доходи фізичних осіб і 509,2 тис. грн ЄСВ.

- Окрім того, наші фахівці провели роз’яснювальну роботу із аналогічних питань на 802 підприємствах і організаціях області, - продовжує фіскал. - У підсумку: 744 підприємств підвищили рівень виплати зарплати, до бюджету надійшло 738,8 тис. грн податку на доходи фізосіб і 1 млн 96,8 тис. грн - єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео