Віра Олександрович

Ризикнули і поплатилися: майже 600 ліцензій на Тернопільщині «пішли за вітром»

Алкоголь і тютюн111

Чимало підприємців на Тернопільщині у 2019-му продавали цигарки неповнолітнім, тому залишилися без ліцензій. Втрачали бізнесмени дозволи і через інші порушення.

Про це повідомили у Секторі комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області.

- Упродовж 2019 року фахівці управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС в області провели 279 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами, - звітують податківці. - До порушників застосували фінансові санкції на суму 5 млн 187 тис. грн.

За результатами проведених перевірок, податківці встановили 285 порушень норм Закону від 19.12.1995 р. за №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів».

- Зокрема, наші працівники виявили 126 випадків торгівлі алкоголем за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних, а також 25 таких же порушень щодо роздрібної торгівлі цигарками, а ще – було 52 факти продажу тютюну поштучно і 29 – реалізації алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці, - перелічують порушення у податковій. - У 22-х випадках податківці зафіксували торгівлю алкоголем і без ліцензій, а в 6-ти – тютюновими виробами.

Під час перевірок контролери виявили також торгівлю алкогольними та тютюновими виробами без марок акцизного податку, пальним – без ліцензії, продаж алкоголю із ознаками підробки, застосування касового апарату, не зазначеного у ліцензії тощо.

- Торік на теренах краю анулювали 316 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкоголем, - додають у податковій. - Скасували також 260 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі тютюном. Серед них 18 – за порушення вимог законодавства щодо продажу тютюнових виробів особам, які не досягнули 18 років.

На початку 2020 року на території Тернопільщини є 4 551 діюча ліцензія, у тому числі: 2481 – на право здійснення роздрібної торгівлі алкоголем і 2 070 – на право здійснення роздрібної торгівлі цигарками.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео