Майже ідеальний етап Меркушиної не врятував українок від провалу в естафеті

1

Перший етап Кубка світу з біатлону в Естерсунді завершився сьогодні класичною естафетою. Україну представили: Настя Меркушина, Юлія Джима, Віта Семеренко та Дар'я Блашко.

Традиційно забійницею стала тернополянка Настя Меркушина. «Лежку» біатлоністка закрила з шести пострілів. Як результат - 15-а сходинка (+25,6 с). Ходом українка втратила ще майже 10 секунд. «Стійку» Настя відпрацювала знову з шести.

Естафетну паличку олімпійській чемпіонці Меркушина передала дев'ятою - +48,9 с.

Юля Джима перший для себе вогневий рубіж відпрацювала з семи патронів, вийшовши на трасу 10-ю (+56,4 с). «Стійку» біатлоністка закрила сімома пострілами.

На третій етап Віта Семеренко вийшла дев'ятою - +1:14 хв. Першу стрільбу спортсменка відпрацювала з шести. Як результат - дев'яте місце з відставанням в 1:19 хв. «Стійку» українка закрила на відмінно.

Останній етап Дар'я Блашко (до слова, це - особистий дебют спортсменки в естафетах Кубка світу) розпочала дев'ятою з відставанням +1:25 хв. «Лежку» українка закрила на відмінно, вийшовши восьмою. Останній вогневий рубіж біатлоністка відстріляла з шести.

На фініші українська збірна опинилася на дев'ятій сходинці - +2:47,1 хв.

Нагадаю, вчора Дмитро Підручний у складі чоловічої збірної в естафеті посів шосту сходинку. Це - наразі найкращий результат чинного чемпіона світу в сезоні 2019/2020. Юля Джима в індивідуальній гонці виборола срібну нагороду.

Другий етап Кубка світу стартує у п'ятницю, 13 грудня, в австрійському Гохфільцені.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео