Маленькі тернополяни повстали проти будівництва шиномонтажу (відео)

Майже місяць жителі вулиць Симоненка та Морозенка протестують проти зведення під вікнами їхніх багатоповерхівок шиномонтажу та автомийки. Тернополяни хочуть зберегти невеличкий скверик та облаштувати там відпочинкову зону.

На початку липня громада разом з активістами вийшла на вулицю і повалила паркан довкола скандальної забудови. Днями ж тернополяни зібрались на прибудинкові збори, де вирішили: заборонити будівництво, оголосити про початок робіт та облагородження території, як відпочинкової зони.

Зараз люди причепурюють місце майбутнього відпочинку - обрізають сухі гілки на деревах, вивозять сміття. Найближчим часом планують облаштувати зону для сімейного відпочинку  а окремо виділити ділянку для прогулянок з домашніми улюбленцями. У планах також обладнати дитячий майданчик.

- У підприємця, що хотів звести під вікнами багатоповерхівок комплекс з обслуговування машин, не все гаразд із документами, - розповів голова тернопільського осередку ГО «Ідея Нації» Олексій Станько. - Він показав нам державний акт на землю, який йому видала Шляхтинецька сільська рада. А на кадастровій карті дана земельна ділянка позначена як для ведення сільського господарства і надана як пай. Жителі будинків категорично проти сусідства з автомийкою і шино монтажем, бо це - постійний шум, стукіт, сморід.

Додамо, що найактивніше за збереження скверику виступали діти. Вони просили залишити зелений куточок для ігор. Також малеча просила встановити там дитячий майданчик. Отож, батьки і небайдужі тернополяни шукають кошти для втілення дитячої мрії.

Наталя ЛУКІВ.

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео