Ростислав Фук

Масована нічна ракетна атака на Україну: є руйнування (фото)

Лише в межах Києва ППО знищила понад десяток крилатих та близько десятка балістичних ракет

Київ та Харків та Суми постраждали внаслідок масованої ракетної атаки в ніч на 2 вересня.

О 4:40 в Києві оголосили повітряну тривогу, слідом за якою у місті пролунали кілька серій потужних вибухів. У Київській міській військовій адміністрації згодом повідомили, що протиповітряна оборона в межах столиці знищила понад десяток крилатих та близько десятка балістичних ракет, а також ударний безпілотник. Попередньо, це ракети Х-101 та KN-24/Іскандер-М.

Внаслідок ракетного удару зафіксовані падіння уламків в Голосіївському, Святошинському, Дніпровському та Шевченківському районах Києва.

У Святошинському районі на одному з місць падіння уламків горіли чотири автомобілі та сталася пожежа у двоповерховій нежитловій будівлі. Пошкоджено МАФи поблизу станції метро «Святошин», а також вікна будівлі станції метрополітену. Станція працює.

В Голосіївському районі пошкоджений корпус котельні. Пожежу ліквідували. У Шевченківському районі сталося загоряння на території одного з підприємств. Кличко додав, що до медиків звернулися двоє дорослих — одного з них госпіталізували.

Близько першої ночі у Харкові пролунала серія вибухів, зафіксовані кілька влучань. Один безпілотник поцілив у Київському районі міста в приватний житловий будинок, другий — у Слобідському районі поблизу освітнього закладу, повідомив міський голова Терехов. За його даними, поранених немає.

Вдруге вибухи пролунали о пів на шосту ранку. За інформацією міського голови, в Індустріальному районі Харкова від удару ракетою є загоряння у садовому товаристві.

Увечері 1 вересня російські війська завдали ракетного удару по центру соціально-психологічної реабілітації дітей та дитячому будинку в Сумах. Травмовані 13 людей, четверо з яких — діти, повідомили у Нацполіції Сумщини. Руйнувань зазнав заклад освіти та щонайменше пʼять багатоповерхівок.

Фото ДСНС України

Вибір читачів за тиждень

Відео