Віра Олександрович

Майже 3 тисячі жителів Тернопільщини скористалися однією послугою

Отримання картки платника податків – популярна послуга у жителів Тернопільщини. Також людям часто видавали відомості із Державного реєстру фізичних осіб-платників податків.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж січня цього року фахівці структурних підрозділів Головного управління ДПС в області надали 8 896 адміністративних послуг, у тому числі працівники підрозділу електронних сервісів надали 6016 таких послуг, - уточнюють податківці.

У структурі наданих адміністративних послуг найбільшу питому вагу займає послуга із видачі картки платника податків і внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків.

- Цією послугою скористалися 2 932 жителі краю, - кажуть податківці. - Також значну кількість послуг надали щодо видачі відомостей із Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків – 1 994, надання витягів із реєстру платників єдиного податку – 1 294 і реєстрації платником єдиного податку – 551 послуга.

Нагадаємо, у приміщенні Центру обслуговування платників Тернопільської ДПІ працівники сектору реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДПС України надають послуги з безкоштовної видачі посилених сертифікатів відкритих ключів електронного цифрового підпису для юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і громадян. У січні 2022 року працівники цього підрозділу сформували і видали 2 906 сертифікатів електронного цифрового підпису, що на 384 більше, ніж за відповідний період торік.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео