Мед з малиною, горіхами, гарбузовим насінням та шоколадом виготовляють на Тернопільщині
Вишуканий медовий десерт у поєднанні з найрізноманітнішими компонентами можна знайти на «Люкс-мед», що на Тернопільщині. Виробництво сім’я Смільницьких відкрила у селі Малів.
Про те, як можна використати мед у повсякденного житті та у бізнесі, розповіла Марта Смільницька під час туристичного воркшопу у Теребовлянській ОТГ. Там 27 серпня презентували стартапи за підтримки програми DOBRE, агентства США USAID та міжнародної організації Global Communities.
– Ми з чоловіком часто використовуємо мед в повсякденному житті, –розповіла Марта Смільницька. – Вирішили розвинути із цього бізнес. Адже мед є надзвичайно корисним для імунітету, якщо його в невеликих кількостях вживати постійно. Звісно, не можна з цього робити панацею і надіятись на зцілення, коли вже захворів і почав їсти його ложками. Але як попередження захворювань щодня мед підходить ідеально.
Тож мед у руках пані Марти став смачною комбінацією у поєднанні з горіхами, гарбузовим насінням, малиною, шоколадом. Відрізняти натуральний мед від фальшивки жінка радить через оцінку густоти. Якщо мед густіє – він є якісним.
– Ми виготовляємо із меду настоянки, які допомагають вилікувати бронхозахворювання, – додала пані Марта. – А ще печемо смачні медівники та інші десерти. Є багато ідей. Зокрема, будемо поєднувати мед із новими компонентами – куркумою, імбиром та іншими.
На даний час сім’я реалізовує мед через Інтернет. Продає продукт по Україні. Також планує вийти і на міжнародний ринок, а ще бере участь в апітуризмі, коли дегустації включають у різноманітні туристичні проекти.
Фото автора