Медики із Зборівщини страйкували у Тернополі (відео)

351442

Працівники Залозецької лікарні №2 приїхали 20 грудня у Тернопіль, аби висловити свій протест. Адже вже три місяці не отримують заробітної плати, та просто не мають гадки, як виживати далі.

- Проблема дуже важлива, ми просимо  допомогти її вирішити у кожного, бо без заробітної плати люди жити вже третій місяць аж ніяк не можуть! Вихід який – страйкувати і перекривати дороги, але кому це потрібно? Це низько, ми не вчились  стояти  і випрошувати."- скаржиться голова страйкового комітету Галина Шпичук.

Відповідальність забезпечувати вчасну виплату зарплатні є обов'язком керівництва  Залозецької новоутвореної ОТГ.  Як повідомляє головний лікар установи Богдан Гордійчук, із 1 січня 2017 року заклад перевели на утримання ОТГ, до того він був на балансі районної влади. При тому, що населення Залозецької ОТГ становить приблизно 6,5 тисяч,  обслуговує медичний заклад близько 18-ти тисяч пацієнтів. Проблема в тому, що бюджетні кошти розраховано на одну кількість людей, а обслуговується у два рази більше.

Районна влада, сільські голови, керівництво  ОТГ - лише розводять руками, поки зарадити ситуації ніхто не може.

Щоб закрити заборгованість по зарплатні, необхідно трохи більше мільйона гривень. У свою чергу начальник обласного відділу охорони здоров'я Володимир Богайчук наголошує, що дав керівництву лікарні ряд необхідних заходів для вирішення проблеми.

- У цій ситуації працівники стали заручниками влади й місцевих депутатів, усі громади отримали однакові субвенції, та необхідні документи з підписом голови  ТОДА, крім того, за аналізом проведеним нами, у Залозецькій лікарні №2 необхідно провести скорочення штату працівників." - каже Володимир Богайчук.

Більше у сюжеті телеканалу ІНТБ:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=XGTaNXElZog[/embed]

Фото: з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео