Олена Чепіль

Мертва риба, сотні господарств без газу: яка ситуація на Кременеччині після нічних обстрілів дронами (відео)

На місці прильоту продовжують працювати правоохоронці, триває дослідження води у річці

Без газопостачання станом на 15.00 12 березня залишаються 400 домогосподарств на Кременеччині після нічної атаки дронами об’єкта інфраструктури. Електропостачання відновлене, а от пити воду можна не зі всіх криниць. У місце поблизу прильоту вже спрямували 11 тонн питної води. Про ситуацію на Кременеччині після обстрілів шахедами розповів під час брифінгу заступник начальника Тернопільської ОВА Віктор Устенко.

Нагадаємо, у ніч на 12 березня внаслідок атак ворожими безпілотниками сталася пожежа на одному з обʼєктів інфраструктури в Кременецькому районі. Загиблих та травмованих немає. Близько 12 години дня 12 березня  рятувальникам Тернопільщини вдалося ліквідувати пожежу. 

Станом на 17.00 12 березня газопостачання усіх абонентів відновлено.

Також були повідомлення про виявлення на березі річки мертвої риби. Проте поки невідомо, що це сталося саме через атаку ворожими дронами, зазначає посадовець. 

Фахівці Держпродспоживслужби проводять дослідження. Якщо були факти загибелі риби, то вони будуть встановлені та проведуться лабораторні аналізи. Можливо, тільки сьогодні це виявили, зазначив Устенко.

Забруднена річка у Кременецькій громаді (фото: Суспільне Тернопіль)

Наразі черговий штаб розпочав засідання щодо ліквідації наслідків події. На місці продовжують працювати правоохоронні органи. 

Поблизу пошкодженого об'єкта інфраструктури перевірили повітря та воду на вміст шкідливих речовин. У 17 господарствах обмежили користування криницями.

В атмосферному повітрі немає жодного підвищеного показника, тому загрози для населення немає, повідомила головна державна санітарна лікарка у Тернопільській області Оксана Чайчук. 

Фото, відео з фейсбук-сторінки Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео