Ростислав Фук

Мешканці оплатили лише 20%: у Тернополі утеплюють багатоповерхівку (фото)

70% вартості робіт оплачує Фонд енергоефективності, ще 10% виділяється з бюджету Тернопільської громади

У Тернополі утеплюють багатоповерхівку на вулиці Київській, 7 за Програмою підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім» державної установи «Фонд енергоефективності». Про це повідомили на сайті Тернопільської міської ради.

У рамках проєкту заплановано виконати гідравлічне балансування системи шляхом встановлення автоматичних клапанів та провести комплекс робіт з теплоізоляції.

З 2021 року у Тернополі надається фінансова підтримка ОСББ на роботи з термомодернізації будинку за програмою «Енергодім», що реалізовується Фондом енергоефективності. Відповідно до умов програми, роботи з утеплення житлових будинків виконуються на умовах співфінансування, де 70% вартості робіт оплачує Фонд, 10% виділяється з бюджету Тернопільської громади, а всього 20% – сплачують мешканці будинку.

Важливо, що попри воєнний стан, Фонд енергоефективності гарантує фінансування таких проєктів у цьому році. ОСББ на вул. Київській, 7 є, власне, одним із учасників даного проєкту, після реалізації якого мешканці будинку вже незабаром відчують суттєву економію, адже знизиться енергоспоживання та зменшаться рахунки за комунальні послуги, а також покращиться зовнішній вигляд та технічний стан будинку і підвищиться комфорт та умови проживання. А це є особливо важливо сьогодні, коли за прогнозами експертів, опалювальний сезон 2022 очікується бути дуже складним, – йдеться в повідомленні.

Минулого року такою можливістю скористалося та отримало фінансову підтримку тернопільське ОСББ «Центральне -23» за адресою вул. І. Франка, 23, де вже замінили вікон та дверей на енергоощадні, а наразі тривають роботи з теплоізоляції огороджувальних конструкцій будинку. Передбачено також виконання робіт з модернізації системи освітлення.

Незабаром розпочнуться роботи з утеплення на вулиці Вільховій, 2. Кошти на виконання цих робіт уже виділені з бюджету Тернопільської громади.

Консультації щодо Програми енергомодернізації можна отримати в секторі енергоефективності управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології (м. Тернопіль, вул. Миколи Коперника, 1/209, телефон: 525833).

Читайте також: Опалювальний сезон буде важким: жителів Тернопільщини просять вже подбати про економію газу

Фото Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео