Віра Олександрович

Міську раду Тернополя хочуть зробити… прозорішою (відео)

Ще один крок до прозорості у діяльності комунальних підприємств і самої міської ради зробили нещодавно обранці тернополян.

На минулій сесії вони підтримали відповідний запит представника «Самопомочі» Андрія Шкули. У залі знайшовся 31 голос «за». Про те, що відбувалося на сесії 21 жовтня, читайте також ТУТ, ТУТ і ТУТ.

[embed]https://youtu.be/-jsylYAAF4k[/embed]

Якщо точніше, депутат вимагає у місячний термін виконати всі вимоги Закону «Про доступ до публічної інформації». Зокрема, Андрій Шкула вважає, що на єдиному державному веб-порталі data.gov.ua розпорядники інформації повинні у формі відкритих даних регулярно оприлюднювати публічну інформацію, у тому числі і рішення сесій.

unnamed-22
unnamed-22

Проте, у тому, що вказані терміни – реальні, засумнівався міський голова Сергій Надал. Мовляв, надто мало часу, а обсяги інформації – дуже великі, фахівців бракує.

- Якщо за роботу візьмуться фахово і саботажу не буде... усе вдасться, - запевнив депутат. – Я знаю, що це технічно можливо.

Нагадаємо, Андрій Шкула також лобіює створення комунальними підприємствами міської ради власних сайтів чи бодай окремих сторінок уже на існуючому сайті rada.te.ua. На його думку, там варто відображати інформацію про послуги і фінансові звіти. Наразі на це прохання відреагували не всі.

Фото із відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео