Міський голова Почаєва вимагає спростувати його стосунок до петиції щодо лаври

Bojko-V.S.

Петицію з вимогою передати Свято-Успенську Почаївську лавру Православній церкві України наразі підписали трохи більше 800 людей. Аби звернення розглянули у Верховній Раді, воно повинно набрати не менше 25 тис. голосів. До завершення збору голосів два місяці.

Автором петиції вказаний Бойко Василь Сергійович. Проте міський голова Почаєва наголошує, що жодного стосунку до звернення немає. Він каже, що документ, ймовірно, склала людина, яка має таке ж ім’я та прізвище, або це зробили вмисне з політичних мотивів.

– Щоб зареєструвати петицію потрібен лише номер телефону та електронна адреса, а це не проблема. Невипадково поширення цієї інформації припало на ранок 25 жовтня, день виборів. Можливо це було зроблено спеціально, аби мої виборці змінили свої переконання, – припускає Василь Бойко. 

Міський голова Почаєва звернувся до Кабінету Міністрів, аби там надали підтвердження того, що жодних петицій, зокрема й «Про вилучення Свято-Успенської Почаївської лаври з користування УПЦ», він не реєстрував.

№1603_2020-scaled
№1603_2020-scaled

– Українська православна церква Московського патріархату не є автокефальною православна церквою на території України. Крім того, високі церковні ієрархи Української православної церкви Московського патріархату були неодноразово помічена у висловлюваннях та діях направлених проти українського народу. Враховуючи вказане вище, використання Почаївської лаври Українською православною церквою Московського патріархату повинне бути припинене шляхом розірвання договору оренди та передане Православній церкві України (ПЦУ), – йдеться у петиції.

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео