Міський голова Збаража розповів, чому перед виборами багато не обіцяв (фото)

Його сміливо можна назвати одним із найуспішніших міських голів України. На виборах у 2014 році за нього проголосували 87% збаражчан.

До того він встиг побути й електромонтером, й приватним підприємцем. На роботу влітку їздить на велосипеді. Будь-хто з містян може зупинити його і поспілкуватися. Та Роман Полікровський не обмежується рідним Збаражем. Нині він охоче ділиться досвідом управління з іншими. Зокрема й в рамках «Prime Leader School», що триває у Кременці.

52358942_302479423790316_2445968666592804864_n
52358942_302479423790316_2445968666592804864_n

- Якими основними секретами успіху ділитеся з кременчанами?

- Перш за все, аби досягти успіху, потрібно відчувати відповідальність за все, що робиш. По-друге – цінувати свою команду. А також чітко орієнтуватися на результат.

- Як спікер у «Prime Leader School» Ви виступаєте без гонорару. Що спонукало потратити свій вихідний на це?

- У кожного є своя мотивація. Моя мотивація – це бажання позитивних змін та їх втілення в життя. Це не щось абстрактне, зміни залежать від кожного з нас. Коли у людей виникає бажання щось робити, я завжди це вітаю і готовий допомогти зарядитися цією позитивною енергією.

- Що на Вашу думку потрібно для реалізації позитивних змін?

- Перш за все робити все з вірою та любов’ю. Для того, щоб було добре в родині – любити родину, щоб виходило у кар’єрі – любити роботу, щоб покращити життя міста – любити це місто. Мене дуже вражає, коли приїжджаю на зустріч у якесь місто і з’ясовується, що його мешканці не люблять свого міста.

- Чи ділитеся Ви досвідом з іншими міськими головами, зокрема й кременецьким Олексієм Ковальчуком?

- Так, міські голови мають можливість для комунікації, зокрема й на платформі «Асоціації міст України». Мій стиль – більше вчитися, ніж вчити. Олексій Ковальчук досвідченіший, він має більше досвіду в управлінні, думаю, що можу перейняти щось корисне від нього. Але й готовий поділитися нашими ідеями. Наші міста дуже схожі, Кременець та Збараж можуть підсилювати один одного в сфері туризму. Ми повинні не конкурувати, а поєднати наші зусилля. Коли до мене приїздять гості чи делегації, відразу після Збаража я везу їх до Кременця.

- В одній із груп Збаража в соцмережах проводили опитування про те, чи залишили б збаражчани нинішнього мера чи обрали б нового. За Вас як за діючого міського голову проголосували 89% мешканців. Як Ви ставитися до цього успіху і в чому його секрет?

- Тішить те, що відносно виборів довіра таки зросла. Насправді такий результат зобов’язує. Це не привід почивати на лаврах, а виправдовувати сподівання. Секрет у тому, що перед виборами я не обіцяв надто багато і того, що не зможу виконати. Хтось радив обіцяти якнайбільше, але я гадаю, що вчинив правильно. Адже, коли не знаєш що казати – потрібно казати правду. Намагаюся бути близьким з людьми і називати речі своїми іменами – перемоги перемогами, а невдачі невдачами. Мене легко знайти і поспілкуватися.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео