Оксана Бучко

Міст на Об'їзній не ремонтуватимуть за кошти міського бюджету

unnamed-11

На реконструкцію мосту через залізничну колію на вулиці Об’їзна – Протасевича потрібно 30 млн грн. Щоб провести ці роботи за рахунок міського бюджету, слід відмовитись від ремонту усіх інших доріг у Тернополі, зазначає заступник мера Владислав Стемковський.

- Ми відіслали лист у Кабмін та до Прем’єр-міністра України з пропозицією виділити кошти із резервного фонду,- каже Владислав Стемковський. –70% навантаження через міст – це транзит міжнародного транспорту. Прибуток з цього отримує Державна служба міжнародних автомобільних перевезень, - зазначає заступник мера. – Тож чому видатки на утримання мосту мають бути з міського бюджету? Наразі ми чекаємо відповіді від Кабміну.

На мості встановили відповідні інформаційні щити із схемою об’їзду. Про порушення водіями цієї схеми просять повідомляти у міськраду.

- Потрібно фіксувати номер вантажівки, робити фото, відео і відправляти в міськраду та в поліцію, - додає Владислав Стемковський. – Адже є чітке обмеження – до 8 тонн. Це наша безпека. Адже під мостом – колія міжнародного значення, якою їдуть і пасажирські потяги, до прикладу, «Київ-Берлін».

Схема об’їзду розміщена у групі поліції у Facebook.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео