Оксана Бучко

Молодь Тернопільщини на цікаві проекти в громадах матиме 10 тис. доларів від програми DOBRE

unnamed (8)

Відкривати спортзали, створювати клуби іноземних мов та різноманітні гуртки в об’єднаних територіальних громадах Тернопільщини пропонують молоді жителі області. Свої проекти вони планують реалізувати протягом літа за кошти програми USAID DOBRE. Кожна із громад в середньому отримає по 10 тисяч доларів.

Юнаки та дівчата з Микулинецької, Байківецької, Іваніської, Заводської, Скала-Подільської та Гусятинської громад мали змогу перейняти досвід у експертів та обговорити ідеї з директором програми USAID DOBRE Беррі Рідом під час молодіжного форуму  «DOBRE ДІЙ», який провели у Тернополі 9-10 червня.

unnamed (7)
unnamed (7)

- Наше містечко маленьке, всього чотири тисячі мешканців, молоді немає куди подітися. Ми пропонуємо проект  щодо розвитку спортзалу, який  вже готовий в грубих деталях,  тобто приміщення, інвентар та організація роботи, - розповів учасник із Скала-Подільської ОТГ Михайло Денисов.  

Директор програми USAID DOBRE закликав молодь розповідати про свої ідеї та потреби, розмовляти із представниками громади та розповсюджувати інформацію.

unnamed (9)
unnamed (9)

- Молоді люди мають безліч ідей та енергії, але не завжди є залученими до процесу прийняття рішень на місцях. Ми хочемо допомогти змінити цю ситуацію та розширити можливості молоді, особливо в процесах реформ та розвитку громад, — зазначає Беррі Рід. - Впродовж наступних років ми будемо намагатися зробити так, аби молодь отримувала голос у своїй громаді, розповідала про свої проблеми та намагалася їх вирішити спільними зусиллями.

unnamed (10)
unnamed (10)

Програма USAID DOBRE діє ще в 6-ти областях України. Цей п’ятирічний проект виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео