Молодіжним ГО Тернопільщини потрібно понад мільйон, а передбачили лише 220 тисяч гривень

молодь

Молодіжні громадські організації області захистили свої проекти, які частково або повністю будуть фінансуватися за програмою «Молодь Тернопільщини».

Цьогоріч участь у конкурсі беруть представники 21-ї молодіжної громадської організації, які подали 41 проект на загальну суму 1 млн. 200 тис. грн. Конкурс та відбір найкращих проектів проводить відділ сім'ї і молоді облдержадміністрації.

-Конкурс проводиться щорічно. Цього року згідно з програмою відділу «Молодь Тернопільщини» на реалізацію проектів передбачено 220 тисяч гривень, - зазначив начальник відділу сім’ї та молоді облдержадміністрації Ігор Чорний. - Утім, якщо громадські організації представлять цікаві проекти, ми плануємо збільшити фінансування за рахунок програми національно-патріотичного виховання.  

Він також уточнив, що кожна громадська організація, подаючи проект, на його реалізацію самостійно має залучити не менше 25% фінансування від загального кошторису. Решта – дофінансування за рахунок програм відділу.

-Молодіжні громадські організації готували проекти за тими напрямами, які передбачені програмою «Молодь Тернопільщини», – підкреслив Ігор Чорний. - Зокрема, вони спрямовані на національно-патріотичне виховання дітей та молоді, працевлаштування молоді, розвиток неформальної освіти, а також на співпрацю із дітьми та молоддю, які проживають у зоні конфлікту – Донецькій та Луганській областях. За результатами захисту проектів, конкурсна комісія відбере найкращі.  

Фото з Фейсбуку

Вибір читачів за тиждень

Відео