Дарія Шевченко

Монастириський район взяв під контроль ситуацію з коронавірусом

35663654-620x330

У Монастириському районі, де ситуація із захворюванням на коронавірус була найкритичніша, тепер спостерігається позитивна статистика. Із 194 хворих 188 вже одужали та двоє дітей ще очікують на повторні результати тестів. Від 17 травня у районі не виявлено жодного інфікованого.

Про це повідомив Павло Дронь у соціальній мережі. Він зазначив, що лікарня отримала ще 2 апарати ШВЛ, тож у випадку спалахів хвороби, медики будуть готові до викликів. Чоловік розповів, що завдяки оперативним заходам район зміг вийти з епідемії.

- Сьогодні (5 червня – прим.) район вийшов зі стану епідемічної загрози і при запровадженому Кабміном України адаптивного карантину до 22 червня в нас є всі об’єктивні передумови (згідно з рекомендаціями МОЗ) для максимального обмеження карантинних заходів в місцях локалізації коронавірусної небезпеки, що ми й зробили. Отже, досягнута сприятлива ситуація в районі дозволила нам зараз звести карантинні заходи до нуля. Тому, з 1 червня у нас можна все, а саме: відвідувати всі заклади (крім шпиталю), установи, магазини без масок і рукавичок, здійснювати всі види життєдіяльності, бізнесу та послуг, спорту та відпочинку, - пише Павло Дронь.

Він висловив щиру вдячність лікарям, членам штабу, поліції, волонтерам, журналістам та багатьом інших представників структур за підтримку і допомогу, яку вони надавали протягом спалаху у їхніх населених пунктах.

- За два з половиною місяці епідемії до моєї фб-сторінки долучилися понад тисячу друзів з усієї України. Я відчував постійну зацікавленість тим, що робиться у нас - в епіцентрі спалаху коронавірусу. Дякую всім друзям, які читаючи дописи, допомагали і підтримували нас своїми вподобаннями та коментарями! Це вагома моральна підтримка, - йдеться у дописі.

Нагадаємо, що за попередню добу на Тернопільщині зафіксували ще 21 випадок захворювання на коронавірус.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео