Муніципальний Галицький камерний оркестр запрошує тернополян на концерт легкої та популярної музики

afisha_zakryttia_A4

Ось і закінчується XXV ювілейний концертний сезон Муніципального Галицького камерного оркестру. Своєрідною кодою у ньому покликаний стати Концерт легкої та популярної музики, який відбудеться 18 червня в Українському Домі «Перемога».

Як стверджує художній керівник і диригент колективу, народний артист України Василь Феленчак, ця програма – музичний калейдоскоп, де поруч із творами розважального характеру на зразок «Регтайм» Джопліна, «Гумореска» Дворжака чи «Тісо-Тісо» Зекінья де Абреу, звучатимуть програмні твори – «Гобой Габрієля» Морріконе, «Мелодія» Попеску, «Ніч і день» Портера, «Пірати Карибського моря» Бадельта, які передають характер людини та її стан душі. Аналізуючи музичні композиції, що звучатимуть, Василь Феленчак розповів.

- Розпочинається концерт музикою Лероя Андерсона, у якій чітко прослідковується, що наше неповторне життя складається із численних щоденних дрібничок (твір «Дрібничка»), часто яких ми не очікуємо. Хоча, власне, вони і є його основною складовою. А за усім цим стежить годинник (твір «Синкопований годинник»), який підказує, на що потрібно більше звернути увагу, а на що - менше, і як не втратити час, який ми іноді так бездумно «транжиримо». А всі дії фіксуються на папері за допомогою друкарської машинки (твір «Пєса для друкарської машинки»).

Невід’ємною частиною у нашому житті є, так би мовити, «брати наші менші». Разом із тим, музична характеристика кенгуру (Пфортнер «Kangaroo-Boogie») та слоника (Манчіні «Прогулянка слоненяти») є близькою за станом до людської душі, адже і дорослим, і маленьким іноді так хочеться уваги та ніжності, і навіть трішки побешкетувати.

Окремо треба сказати про твори «Ніч і день», «Гобой Габрієля» та «Мелодію», які оспівують велич людської душі, здатної на великі вчинки, «Palladio» та саундтрек із «Піратів Карибського моря», що стали улюбленими за минулий концертний сезон у наших слухачів.

Відтак, на думку Василя Феленчака, програма легкої та популярної музики, яку підготував Муніципальний Галицький камерний оркестр з нагоди закриття сезону, обов’язково зможе задовольнити різні смаки слухачів і сприятиме їхньому душевному відпочинку. Вестимуть концерт постійні ведучі Галицького камерного – поетеса Олена Лайко та заслужений журналіст України Михайло Зубик.

Ящо Ви хочете зробити настрій ще більш літнім, веселим, грайливим та романтичним, легка популярна музика у виконанні Муніципального Галицького камерного оркестру тільки сприятиме цьому. Отже, чекаємо на Вас 18 червня в Українському домі «Перемога». Початок концерту о 19 годині.

Квитки можна придбати в касі «Перемоги» (тел. 52-15-00). Вартість квитків 40-50 грн.

Телефони для довідок: +38-066-114-86-34, +38-096-320-00-73.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео