Олег Снітовський

Музей на Тернопільщині покаже «Кладку через час» (фоторепортаж)

Заставка

В обласному музеї ім. Б.Лепкого в Бережанах 18 травня о 15 год презентуватимуть авторську виставку художника Олега Кузіва «Кладка через час».

Дуже символічно, що саме у Міжнародний день музею бережанці та гості міста, які завітають до музею Богдана Лепкого, матимуть змогу поринути у дивовижний світ мистецтва талановитого митця Олега Кузіва.

01 (1)
01 (1)

02 (1)
02 (1)

03 (1)
03 (1)

Зауважу, що пан Олег – рідний брат Михайла Кузіва, відомого в Україні художника, заслуженого діяча мистецтв, викладача Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. А це вже говорить багато про що.

06
06

05 (1)
05 (1)

04 (1)
04 (1)

Передусім, про те, що Всевишній обдарував родину Кузівих непересічним талантом по-особливому бачити і відтворювати на полотні навколишній світ, зображати у рамках живописного полотна потужні енергетичні асоціації, насичені філософським змістом. Так ось, у тих 30 картинах, які запропонував на оглядини Олег Кузів, тісно переплелися в єдине ціле історія українського народу, культурна спадщина, духовність та романтизм.

Близькість людини, землі та неба відображаються у його творах особливою манерою письма та світоглядом, що увібрав в себе як високопрофесійні, так і народні засоби самовираження.

Художник народився 5 серпня 1968р. у с. Біще Бережанського району. Виставкову діяльність Олег Кузів розпочав у 1994р. Він – учасник обласних, всеукраїнських та міжнародних виставок «Художники Тернопільщини», Київ, 1994рік, «Duffield Art Galleries», 1996 р, Всеукраїнської художньої виставки «Галичу 1100»,  Івано-Франківськ, 1998р.

08 (1)
08 (1)

Олег Кузів брав участь у Всеукраїнській художній виставці, присвяченій Чорнобильської трагедії,  Київ, 1998р, Всеукраїнській  художній виставці «Мальовнича Україна», Хмельницький, 2000р, Всеукраїнській художній виставці «Мальовнича Україна», Івано-Франківськ, 2001р, Всеукраїнській виставці «Абстрактний живопис України», Київ, 2017р. Також його твори експонувалися на Всеукраїнській художній виставці «Україна від Трипілля до сьогодення в образах сучасних художників», Київ, 2018р, художній виставці «Благословенне Тернопілля», Київ, 2018р, Міжнародній мистецькій виставці Львівський Осінній Салон «Високий замок 2018», 2018р.

09 (1)
09 (1)

Окрім цього, Олег Кузів брав участь у художньому пленері «Босими стежками Богдана Лепкого», присвяченому 125-річчю з дня народження Б.Лепкого, який проходив на Бережанщині у 1997році.

Твори художника знаходяться в приватних колекціях України, Великобританії, Німеччини, Франції, Польщі, Іспанії, Італії, США, Канади, Росії, Чехії, Австралії.

Додам, що куратор виставки Олега Кузів «Кладка через час», урочисте відкриття якої заплановане на 15 год 18 травня у Бережанах, в музеї Богдана Лепкого – колекціонер, музикант, дослідник лірництва, кобзарства, пан Мирон Постолан, який народився в Англії а нині разом із дружиною Оксаною вже 13 років мешкає у селі Жукові на Бережанщині. Це саме за його сприяння й облаштовано експозицію, яку варто роздивитися кожному, хто шанує високе мистецтво.

Фото з домашнього архіву Олега Кузіва 

Вибір читачів за тиждень

Відео