Олеся Поліщук

Миротворець з Тернопільщини отримав важливу відзнаку (фото)

206801278_4133037870150696_5722448865644513775_n

Військовослужбовець із Тернопільщини Юрій Кульпа отримав важливу відзнаку – медаль «За участь в Місії ООН». 

За його словами, вона заснована 2 травня 2000 року.

По краях стрічки розташовані дві блакитні смуги, що символізують присутність ООН в Демократичній Республіці Конго (ДРК). Між ними поміщені дві однакові смужки жовтого кольору, що символізують мир та добробут. Темно-синя смуга в центрі жовтих смуг символізує річку Конго.

Парад медалей – це одне з найбільших свят для кожного миротворця, де нагороджують військовослужбовців відзнаками Місії ООН. З цієї нагоди у базовому таборі 18 окремого вертолітного загону пройшли урочистості.

Заходи розпочались з шикування особового складу, виконання Державного Гімну України. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять українських миротворців, які загинули під час виконання службових завдань,  розповів Юрій Кульпа.

Командир загону, полковник Сергій Ващенко привітав особовий склад.

Ми долучилися до почесної когорти українських миротворців, які майже 30 років виконують почесну і благородну місію – несуть надію сотням тисяч людей у «гарячих точках» планети на їх мирне життя та щасливе майбутнє. Військовослужбовці загону на високому рівні виконують завдання, визначені керівництвом Місією ООН. Щиро дякую кожному за службу, бажаю надалі бути відданими справі підтримання миру та безпеки, з честю виконувати військовий обов’язок». 

Як повідомляв «Терен», Уряд відзначив тернопільського активіста за особливі досягнення в розбудові України.

Фото з дописів Юрія Кульпи

Вибір читачів за тиждень

Відео