Орест Сарматський

Миші на тернопільських полях доїдають незібране та загрожують майбутньому врожаю

111021-2 (Copy)

На території області триває масове поширення мишей.

Як повідомляє Головне  управління  Держпродспоживслужби в  області, саме в осінньо-зимовий період рік у рік постає проблема у вигляді великої кількості гризунів на посівах, що становлять загрозу майбутньому врожаю. 

- Серед мишоподібних гризунів найбільш поширеними та шкідливими у посівах сільськогосподарських культур на території Тернопільської області є полівки, лісові, хатні, польові та інші види мишей. Погодні умови впродовж першої половини осіннього періоду та достатня кормова база сприяли збільшенню популяції мишей в посівах. Уже зараз на полях виявлені вогнища розвитку гризунів, - йдеться у повідомленні. 

Також повідомляється, що загрожують мишоподібні, перш за все, посівам озимого ріпаку, озимим зерновим та багаторічним травам. Живлячись в посівах пшениці, полівки утворюють «пролисини». В роки масового розмноження шкідників іноді виникає потреба в пересіві пошкоджених масивів. За добу вони можуть з’їсти таку кількість корму, що становить 25-40% їхньої маси, а молоді особини ще більше. 

Регулярні обстеження та вчасний захист дадуть змогу запобігти ускладненню фітосанітарного стану й посприяють успішній зимівлі озимих культур.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео