Тамара Коблик

На Донеччині загинув Герой з Тернопільщини Андрій Савчук

У вічному смутку назавжди залишилася дружина, дочка, син, брат і вся велика дружня родина. Світла пам'ять

Бережанська громада знову в жалобі - на війні загинув Герой Андрій Савчук. Про це повідомили на сторінці Бережанської міської ради у фейсбуці.

Житель c. Надрічне Андрій Савчук народився 12 грудня 1971 року. Навчався у Надрічнянській школі. Після цього навчався у Львівському училищі. Здобув професію електрика. Працював на Урманському лісництві, потім на заводі у Поморянах.

У 1989-1991 роках служив строкову службу у Армії. Одружився. У 1999 році почав працювати у Бережанській міжвідомчій охороні. Працював за кордоном.

У 2022 році був мобілізований до Збройних Сил України. Служив у 10-тій гірсько-штурмовій бригаді «ЕДЕЛЬВЕЙС» – 108-й окремий гірсько-штурмовий батальйон, військової частини А 3715, 1-ї гірсько-штурмової роти. Солдат, стрілець, санітар.

Відданий, щирий, сміливий і вірний присязі військовослужбовець.

Під час служби був поранений, неодноразово отримував контузії, та завжди повертався до побратимів, щоб разом з ними захищати Батьківщину. За виконання службових завдань нагороджений державними нагородами та подарунками від командування.

Героїчно загинув на передній лінії оборони 16 вересня, виконуючи бойове завдання біля населеного пункту Веселе Бахмутського району Донецької області.

У вічному смутку назавжди залишилася дружина, дочка, син, брат і вся велика дружня родина.

Чин похорону Героя Андрія Савчука розпочнеться у вівторок, 24 вересня 2024 року, о 13:00 год на родинному обійсті в с. Надрічне.

Кортеж з тілом Героя буде рухатися вулицями Тернопільська та Золочівська в Бережанах приблизно о 12:25 год – 12:40 год.    

О 12:30 на перехресті вулиць Тернопільська та Золочівська (біля «Заготзерна») відбудеться панахида за загиблим Андрієм.

Приблизно о 14:00 год - 14:30 год відбудеться прощання з Героєм в Церкві села Надрічне.

Поховають Андрія Савчука на Надрічнянському кладовищі.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Андрія Савчука з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Читайте також: просять гідно зустріти: на Тернопільщину назавжди повернеться Герой Ігор Волинський

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео