Ростислав Фук

На дорогах Тернопільщини боролися з наслідками крижаного дощу

Дощ у поєднанні з морозом миттєво утворював ожеледицю на дорогах

Дорожники Тернопільщини боролися з наслідками крижаного дощу у ніч з 6 на 7 грудня. Про це повідомили на сторінці Служби автомобільних доріг області.

Напередодні о 9 вечора спецтехніка почала посипати покриття магістральних доріг області - дощ у поєднанні з морозом миттєво утворював ожеледицю на дорогах. Працювали 82 робітники підрядних організації, 37 піскорозкидачі та 45 одиниць іншої техніки.

Станом на 6 ранку проїзд мережею державних доріг області забезпечили. Покриття мокре. Використали 780 тонн протиожеледної суміші.

Під час воєнного стану водіям слід бути особливо відповідальними та зважати на складні погодні умови. Крижаний дощ є вкрай небезпечним явищем. Відкладіть поїздку на далекі відстані. Дотримуйтеся вимог дорожніх знаків та безпечної швидкості, - йдеться в повідомленні.

До слова, в єдиному контакт-центрі Укравтодору за номером телефону +380674006080 можна отримати інформацію про стан проїзду автошляхами. Туди ж можна звернутися по допомогу.

Нагадаємо, ожеледицю та налипання мокрого снігу прогнозують на Тернопільщині впродовж 7-9 грудня. Синоптики радять бути максимально обережними при перебуванні на вулиці.

Як писав Терен, вздовж державних доріг Тернопільщини функціонують майданчики для відстою, де можна перечекати негоду.

Фото Служби автомобільних доріг у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео