Юля Вітюк

На «Фест Господарі» не тільки веселились, а й робили добрі справи

3

Під час фестивалю «Фест Господар», який відбувся у селі Денисів Купчинецької громади не тільки розважалися, а й робили добру справу. Волонтери фонду «Покрова» організували благодійну акцію.

5
5

- На запрошення організаторів, благодійний фонд «Покрова» здійснює тут свою благодійну діяльність на території фестивалю для допомоги геріатричному будинку у селі Денисів. Ми там побували, побачили в яких умовах знаходяться мешканці цього будинку, скільки їх там є, поспілкувалися про потреби. Там багато чого треба: лінолеум стелити і меблі, одяг банальний спортивний для їхніх підопічних і рушники, постільні комплекти, — Любов Вовк, виконавча директорка благодійного фонду «Покрова».

2
2

Продавали волонтери футболки, ручки, значки з символікою фестивалю. Зібрали близько 18-ти тисяч гривень.

- Всі гроші від вирученої продажі атрибутики фестивалю підуть на купівлю постільної білизни, меблів, — Іван Чайківський, народний депутат України («За майбутнє»).

4
4

Волонтерка Наталія Шоломейчук розповідає, люди активно долучалися до благодійності та платили більше встановленої ціни. Вважає, допомагати одиноким, стареньким людям - місія кожного.

- Я вважаю — це хороша справа допомагати тим, кому життєві обставини склалися так, що вони не в змозі це зробити самостійно. Купують, інколи навіть залишають гроші, взявши ручку за 10 гривень, залишають 50 і це тішить душу, адже розумієш, що ми українці не зачерствіли душею, можемо співпереживати і підтримувати тих, хто зараз в складному становищі, це дуже приємно, - Наталя Шоломейчук, волонтерка. - Старші люди є безпомічними, їм необхідна ця допомога. Дані значки придбані господарям, людям, які цінують свою господарку.

2_1
2_1

Сьогодні в Денисівському геріатричному будинку перебувають 16 підопічних, 11 з яких - люди з інвалідністю. Громаді складно утримувати цю установу, тому тут завжди вдячні за будь-яку допомогу. Відео Романа Луциків

Вибір читачів за тиждень

Відео