Орест Сарматський

На фестивалі у Тернополі роздивляються «Вітражі душі» (фоторепортаж)

У рамках сьомого мистецького фестивалю «Ї» експонується  фотовиставка заслуженого журналіста України Олега Снітовського про народного художника України Івана Марчука.

Презентуючи фотовиставку, координатор фестивалю Юрій Матевощук підкреслив, що цього року вперше до фестивальної програми додано фотолокацію.

11 (Copy)
11 (Copy)

– Ми уперше за сім років фестивалю внесли у його проведення елемент художньої фотографії.  Це – фотовиставка заслуженого журналіста Олега Снітовського про нашого земляка, всесвітньовідомого митця, народного художника України Івана Марчука.

02 (Copy)
02 (Copy)

03 (Copy)
03 (Copy)

– З огляду на те, яке зацікавлення в учасників фестивалю викликали великоформатні фотографії із зображенням Івана Марчука, бачимо, що такий наш крок виправданий, – зауважив Юрій Матевощук.

04 (Copy)
04 (Copy)

06 (Copy)
06 (Copy)

Кажучи про свій фотопроект, автор виставки Олег Снітовський  підкреслив, що на його думку,  поява цієї експозиції на фестивалі є досить символічною.

07 (Copy)
07 (Copy)

08 (Copy)
08 (Copy)

– Ця фотовиставка народилася, так би мовити, із слова, книги. Саме так. Адже шість років тому світ побачив фотоальбом «Я – серед вас. Іван Марчук і Тернопільщина». Це захоплююча розповідь про відомого митця та його земляків. Під час підготовки цього альбому мені довелося побувати з Іваном Марчуком у різних куточках Тернопільщини, де пана Івана люблять, поважають і завжди раді його приїзд. Фіксував такі неординарні моменти, в яких Іван Марчук розкривав свою душу перед дорогими йому людьми. Зрештою, фотовиставка, куди увійшло понад 30 світлин, так і називається –  «Вітражі душі», – розповів Олег Снітовський.

09 (Copy)
09 (Copy)

010 (Copy)
010 (Copy)

За його словами, фотовиставка, яка зараз експонується на другому поверсі Тернопільського обласного академічного українського академічного театру імені Тараса Шевченка  і далі мандруватиме містами України. Вона вже побувала в Українському домі, столиці України, в Укрінформі, у деяких райцентрах Тернопільщини, у рідному селі Івана Марчука – Москалівці.  Надалі автор панує показати її у навчальних закладах Тернопільщини.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео