Віра Олександрович

На Клінічній у Тернополі замість травички – «кишені» для авто (фото)

Основне

Вулицю Клінічну у Тернополі зараз розширяють, причому роблять це за рахунок газонів, де раніше росла травичка. Оновлюють там і тротуари.

У планах майстрів, які здійснюють капітальний ремонт дороги,  - зробити проїзну частину ширшою. Адже треба організувати три смуги руху: одна начебто необхідна для парковки автомобілів, а дві – власне для руху транспорту. Раніше надто вузькою дорогою під’їхати до медичного закладу не завжди вдавалося навіть «швидким», бідкалися медики Тернопільської Університетської лікарні. Власне, саме для зручності цього медичного закладу «усю цю кашу і заварили». А гроші – аж півтора мільйона гривень радо виділили із міської казни.

Водіям, як пересвідчився наш кореспондент, дійсно незабаром стане зручніше. Проте є один серйозний негативів - розширення дороги відбудеться за рахунок зелених зон, тобто газонів, розташованих уздовж вулиці Клінічної. Спеціальною технікою землю і траву там просто згрібають, аби незабаром «вкатати в асфальт».

Клінічна3
Клінічна3

У даній ситуації не зайве нагадати: головний лікар Тернопільської Університетської лікарні - Василь Бліхар. У минулому – неодноразовий депутат міської ради. До того ж, екс-начальник міського управління охорони здоров’я. Після кількох років перебування на високій посаді у Києві повернувся до рідного міста, аби очолити заклад, який має статус лікарні третинного, тобто найвищого рівня. Окрім того, саме він є батьком Володимира Бліхаря – директора товариства «Тервікнопласт» - торгової марки «Viknar’off», депутата Тернопільської міської ради, керівника фракції «Народного контролю».

Клінічна2
Клінічна2

Сподіваємося, ремонт на Клінічній розпочали не через їхні особисті заслуги, а дійсно – за потреби. Адже газони із травичкою уже щезли перед кількома старими житловими будинками, гуртожитками медичного університету і головне - перед будівлею обласної Служби крові, що також розташована на вул. Клінічній. Незабаром автомобілі зупинятимуться у цих «кишенях», просто під вікнами, що на перших поверхах.

Додамо, усі роботи на дорозі, що у тихому мікрорайоні поруч зі «Старим Парком», планують завершити до середини літа. А наразі все виглядає так, як на фото…

Клінічна4
Клінічна4

Клінічна5
Клінічна5

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео