На Кременеччині на гарячому впіймали палія

58EA55E6-4DE7-4BEC-AE2B-FFE4B088F680

62-річного палія затримали на гарячому у Кременецькому районі, поблизу Шумська. Чоловік підпалив сухостій поблизу свого господарства. Через це зайнялися дерева. Завдяки вчасному реагуванню рятувальників та лісівників, вдалося запобігти пожежі у лісі на площі майже 50 га.

5 травня на номер екстреного виклику «101» надійшло повідомлення про горіння сухої трави на відкритій території, поблизу Шумська, Шумської ТГ, Кременецького району. Пожежа перекинулась на прилеглий лісовий масив. До місця події негайно вирушив черговий караул 16-ї державної пожежно-рятувальної частини. Разом з рятувальниками боролися з вогнем працівники лісництва та місцеві жителі. О 17:30 спільними зусиллями локалізували полум’я на площі 0,3 га, а о 17:43 пожежу загасили. Під час гасіння вдалось врятувати лісовий масив на площі 47,7 га, – повідомляють в Управлінні ДСНСУ Тернопільщини.

Вогнеборці Тернопільщини нагадують, що з початку 2021 року в області вже зафіксовано 258 таких пожеж на площі понад 223 га. До трагічних наслідків могла призвести й пожежа на Шумщині, причиною котрої вважають підпал.

На місці події співробітники Шумського комунального спеціалізованого лісогосподарського та мисливського підприємства «Волинь» Шумської міської ради, у власності якого перебуває лісовий масив, затримали палія, 62-річного місцевого мешканця. За попередньою інформацією, чоловік спалював сухе бадилля на присадибній ділянці. Внаслідок поривів вітру вогонь вийшов з-під контролю та швидко розповсюдився в напрямку лісу. Наразі стосовного підозрюваного триває слідство, – йдеться у повідомленні.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео